AANMELDEN
NATIONAAL WONDZORGDEBAT
klein poppetje
14 juni 2019 - 13.00 uur - 17.00 uur
KASTEEL DE VANENBURG, PUTTEN

Nationaal Wondzorgdebat 2019 - 14 juni 2019

Ervaar dit en maak het mee!

Moderne wondzorg misleidend of leidend?

In totaal zijn er 12 debatten/stellingen onderverdeeld in 3 groepen waarbij de wondprofessionals een grote rol spelen. Twee vaste teams van 5 personen debatteren over de stellingen in het programma, steeds aangevuld door 10  belangstellenden die uit de zaal komen om over een specifiek onderwerp mee te discussiëren.

Eindelijk kunt u direct uw mening geven over hete hangijzers in wondzorg.

De veranderingen in de wondzorg zijn de laatste jaren sterker toegenomen. Talrijke publicaties zijn onlangs weer verschenen, die de wondzorg verder onder druk zetten en misschien zelfs verlammen. Onlangs is opnieuw weer een publicatie van het Ge-Bu over foamverband verschenen dat lijdt tot hevige discussies.

Moderne wondverband staat steeds meer ter discussie. Moeten we weer terug naar het oude gaasje? Wie bepaalt dit en wat vindt de patiënt daarvan en is dat terecht. Ge-Bu is van mening dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar wondverbanden en er meer bewijs moet komen dat wondverbanden echt werken. Maar is dat mogelijk? Moet dat? En wie betaalt dat? Is dat nodig voor een eenvoudig hulpmiddel waar misschien comfort voor de patiënt het belangrijkste is.

Ook zijn er nog steeds hardnekkige situaties die maar niet willen veranderen, zoals erkende opleiding of erkende titel door de overheid. Het blijft onduidelijk wie eigenlijk wondzorg mag en moet doen. Ook hier blijven de discussies over doorgaan en daar zal vast weer een discussiepunt van worden opgenomen.

Evidence staat ter discussie. De driehoek (piramide) moet worden vervangen en er moet meer overig bewijs komen. Uit de recente publicaties blijven onderzoekers vasthouden dat RCT’s en Meta Analyses zaligmakend zijn en dat Cochrane daar de basis van is.  Wordt het niet tijd dat de wondprofessionals daar iets over te zeggen krijgen?  Een groot gedeelte van de wondprofessionals hebben de kwaliteitsstandaard nog steeds niet gelezen. Oneigenlijke discussies zijn hiervan het gevolg. Wat de bedoeling is van het debat is dat we naar elkaars meningen luisteren en met elkaar van gedachten wisselen over wondzorg.  En zo zijn er natuurlijk nog veel meer onderwerpen die aandacht verdienen.
Wij kunnen ons voorstellen dat uzelf ook een discussiepunt wilt inbrengen. We staan er altijd voor open en stuur uw onderwerp naar info@ntvw.nl.

Het 2e Nationaal wondzorgdebat onder leiding van Ron Legerstee, Msc Wound Healing & Tissue Repair
14 juni 2019 - 13.00 – 17.00 uur
Locatie: Kasteel De Vanenburg, Putten

Toegangsprijs: € 145,00 excl. BTW en inclusief hapjes en drinken

Vroegboekkorting € 50,00 tot en met 29 maart 2019

 

51119320 2476678752405032 8078211289043697664 o 1

VOORLOPIG PRORAMMA (Wijzigingen voorbehouden)  
Thema:  Moderne wondzorg misleidend of leidend  
                        
Tijd Omschrijving
12.00 Locatie open 
12.45 - 13.00 Start debat
 
Opleiding - EBM - Regelgeving - Managers Tijd
13.00 - 13.10 START WONDZORGDEBAT 10 min.
13.10 - 13.12 STELLING 1 2 min.
13.12 - 13.20 • de stelling  8 min.
13.20 - 13.22 STELLING 2 2 min.
13.22 - 13.30 • de stelling  8.min.
13.32 - 13.37 INTERVIEW + 1 op 1 debat ter voorbereiding van stelling 3 5 min.
13.30 - 13.32 STELLING 3 2 min.
13.37 - 13.47 • de stelling  10 min.
• Debat tussen tussen Genodigden
13.47 - 13.49 STELLING 4 2 min.
13.49 - 13.57 • de stelling  8.min.
 
13.57- 14.15 KOFFIE DRANK PAUZE
 
 Bedrijfsleven - Innovaties - Onderzoek
14.15 - 14.17 STELLING 5 2 min.
14.17- 14.25 • de stelling 8 min.
14.25 - 14.27 STELLING 6 2 min.
14.27 - 14.35 •  de stelling 8. min.
14.37 - 14.42 INTERVIEW + 1 op 1 debat ter voorbereiding van stelling 7 5 min.
14.42 - 14.44 STELLING 7 2 min.
14.44 - 14.54 • de stelling 10 min.
• Debat tussen Genodigden
14.54- 14.56 STELLING 8 2 min.
14.56- 15.04 • de stelling 8. min.
 
15.04 - 15.20 PAUZE
 
Wondprofessionals - Wondzorg - Overheid - Wondzorg
15.20 - 15.22 STELLING 9 2 min.
15.22 - 15.30 • de stelling 8 min.
15.30 - 15.32 STELLING 10 2 min.
15.32 - 15.40 • de stelling 8. min.
15.42 - 15.47 INTERVIEW 1 op 1 debat ter voorbereiding stelling 10 - Een debat met … 5 min.
14.40 - 15.42 STELLING 11 2 min.
15.47 - 15.57 • de stelling 10 min.
• Een debat tussen Genodigden
15.57- 15.59 STELLING 12 2 min.
15.59 - 16.07 • de stelling 8. min.
 
16.07 - 16.15 AFSLUITING 8 min.
 
16.15 - 17.00 Borrel en napraten 45 min.

Plattegrond hoe het debat wordt gehouden

Naamloos 1
In totaal zijn er 12 debatten/stellingen onderverdeeld in 3 groepen waarbij de wondprofessionals een grote rol spelen. Twee vaste teams van 5 personen debatteren over de stellingen in het programma, steeds aangevuld door 10  belangstellenden die uit de zaal komen om over een specifiek onderwerp mee te discussiëren.
Voor ieder debat is 10 minuten uitgetrokken, waar streng aan wordt gehouden.Er is een schermklok aanwezig en de stelling wordt op het andere scherm geprojecteerd. 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 14-06-2019
Einddatum 14-06-2019
Registratie Startdatum 17-12-2018
Sluitingsdatum 14-06-2019
Prijs per persoon €145.00
Locatie Kasteel De Vanenburg

Prijs per groep

Aantal deelnemers Prijs per persoon(€)
3 115.00
6 100.00
10 90.00