previous arrow
next arrow
Slider

Saffier bijeenkomsten

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Nationaal Wondzorgdebat 2019

 Registratie gesloten
Categorie
Overige bijeenkomsten
Datum
14 juni 2019 13:00 - 17:00
Locatie
Kasteel De Vanenburg - Nederland
Telefoon
0649885938
E-mail
ton.lassing@gmail.com

Ervaar dit en maak het mee!

Moderne wondzorg misleidend of leidend?

In totaal zijn er 12 debatten/stellingen onderverdeeld in 3 groepen waarbij de wondprofessionals een grote rol spelen. Twee vaste teams van 5 personen debatteren over de stellingen in het programma, steeds aangevuld door 10  belangstellenden die uit de zaal komen om over een specifiek onderwerp mee te discussiëren.

Eindelijk kunt u direct uw mening geven over hete hangijzers in wondzorg.

De veranderingen in de wondzorg zijn de laatste jaren sterker toegenomen. Talrijke publicaties zijn onlangs weer verschenen, die de wondzorg verder onder druk zetten en misschien zelfs verlammen. Onlangs is opnieuw weer een publicatie van het Ge-Bu over foamverband verschenen dat lijdt tot hevige discussies. Moderne wondverband staat steeds meer ter discussie. Moeten we weer terug naar het oude gaasje? Wie bepaalt dit en wat vindt de patiënt daarvan en is dat terecht. Ge-Bu is van mening dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar wondverbanden en er meer bewijs moet komen dat wondverbanden echt werken. Maar is dat mogelijk? En wie betaalt dat? Is dat nodig voor een eenvoudig hulpmiddel waar misschien comfort voor de patiënt het belangrijkste is.

Ook zijn er nog steeds hardnekkige situaties die maar niet willen veranderen, zoals erkende opleiding of erkende titel door de overheid. Het blijft onduidelijk wie eigenlijk wondzorg mag en moet doen. Ook hier blijven de discussies over doorgaan en daar zal vast weer een discussiepunt van worden opgenomen.

Evidence staat ter discussie. De driehoek (piramide) moet worden vervangen en er moet meer overig bewijs komen. Uit de recente publicaties blijven onderzoekers vasthouden dat RCT’s en Meta Analyses zaligmakend zijn en dat Cochrane daar de basis van is.  Wordt het niet tijd dat de wondprofessionals daar iets over te zeggen krijgen?  Een groot gedeelte van de wondprofessionals hebben de kwaliteitsstandaard nog steeds niet gelezen. Oneigenlijke discussies zijn hiervan het gevolg. Wat de bedoeling is van het debat is dat we naar elkaars meningen luisteren en met elkaar van gedachten wisselen over wondzorg.  En zo zijn er natuurlijk nog veel meer onderwerpen die aandacht verdienen.
Wij kunnen ons voorstellen dat uzelf ook een discussiepunt wilt inbrengen. We staan er altijd voor open en stuur uw onderwerp naar info@ntvw.nl.

Het 2e Nationaal wondzorgdebat onder leiding van Ron Legerstee. Msc
14 juni 2019 - 13.00 – 17.00 uur
Toegangsprijs: € 145,00 excl. BTW en inclusief hapjes en drinken
Locatie: Kasteel De Vanenburg, Putten
 
 

Alle datums

  • 14 juni 2019 13:00 - 17:00

NTVW redactioneel

In een tijd waar feiten slechts meningen zijn geworden, wordt het moeilijk om kennis op te bouwen, om met elkaar te discussiëren. Het steeds groter wordend belang van de Social Media speelt daarbij ook een belangrijke rol. Het is dan ook lastig om aan eerlijke en betrouwbare informatie te komen. En dat geldt ook voor wondprofessionals in de zorg.
Vaktijdschriften als het Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg kunnen daarbij een belangrijke functie vervullen. Een vaktijdschrift als het NTVW geeft al meer dan tien jaar gecontroleerde informatie. Ieder artikel en iedere auteur wordt gecheckt en de redactie heeft geen enkel commercieel belang bij de informatie die wordt gegeven. Wij vinden dat onze doelgroep kwaliteit verdient en daarom willen wij ook kwaliteit leveren waarop onze lezers kunnen vertrouwen. En daar zullen we ook het komende jaar mee doorgaan.

Vindt u dat ook neem dan een abonnement op het NTVW en verzeker u in 2018 van goede en gecontroleerde informatie. Aanmelden


Jos Nonnekes, hoofdredacteur NTVW