previous arrow
next arrow
Slider

AANMELDEN

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
AANMELDEN
Image is not available
Image is not available
AANMELDEN
Slider

Saffier bijeenkomsten

Evenementen 2018 - NTVW en Saffier

De bijeenkomsten van Saffier creatieve communicatie in samenwerking met het NTVW worden hoog gewaardeerd en zijn daardoor speciaal geworden op het gebied van kennis en inhoud van huidtherapie en wondzorg en zijn ook nog eens zeer betaalbaar. De belangstelling hiervoor is groot, waardoor we snel vol zijn. Hieronder vindt u de bijeenkomsten van Saffier creatieve communicatie (NTVW) waar u zich per 1 januari 2018 voor kunt inschrijven.

Geen komend evenement!

Laatste nieuws

eXtra logo ulcus cruris 18 septOp 4 maart 2018 hielden wij ons eerste College Ulcus Cruris eXtra. Het College werd hoog beoordeeld door de deelnemers die unaniem van mening waren dat ze op die dag veel hadden geleerd. Met name was men enthousiast over de map met de vele informatie die men bij dit College Ulcus eXtra krijgt.

Op 18 september is de volgende College Ulcus Cruris eXtra. Er zijn al weer veel aanmeldingen maar ook nog enkele plaatsn vrij.
Wil je dit College Ulcus Cruris ook volgen meld je dan snel aan via: www.studiosaffier.nl

Datum: 18 september 2018 - Locatie: De Kapel, Bilthoven - Prijs € 195,00
- Goede en voldoende parkeergelegenheid.Waarom colleges extra…
?
Doel van colleges van Studio Saffier is verdieping bieden in specifieke onderdelen van het vakgebied wondzorg en -behandeling. Vanuit ons netwerk en de redactie van het NTVW leggen wij verbanden tussen kennis en behoeften. Dit vertaalt zich in zeer specifieke scholingen.


COLLEGE ULCUS CRURIS EXTRA

Het begint soms met een gewoon klein wondje waar vaak geen aandacht aan wordt besteed. Maar al snel wordt de wond steeds groter en groeit het uit tot een gecompliceerde wond. We hebben het hier over een Ulcus Cruris. Patiënten ondervinden vaak veel fysieke maar ook sociale beperkingen, mede omdat een juiste diagnose en passend behandeling vaak lang uitblijven. Preventie, vroege herkenning, een juiste diagnose en adequate behandeling zijn van groot belang. Ook het informeren van de patiënt over zijn of haar rol maakt deel uit van goede zorg rond het Ulcus Cruris. Hierbij spelen veel aspecten een rol, het College Ulcus Cruris eXtra bespreekt het brede palet aan factoren die betrokken zijn bij preventie, herkenning en behandeling volgens de laatste inzichten.

Deelnemers
Maximaal aantal deelnemers 25 personen.

Inhoud:

• Wetenschappelijke benadering van het onderbeen
• Medische en overige oorzaken van het ontstaan van een ulcus cruris
• Risicofactoren, oorzaken en uitleg veneuze insufficiëntie
• Risicofactoren, oorzaken en uitleg arteriële insufficiëntie
• Het bespreken van verschillende soorten oedeem
• Een praktijkgerichte workshop zwachtelen waarbij verschillende compressiesystemen worden behandeld en nieuwe methodes van klittenbandbandages. Daarbij wordt gebruik gemaakt van drukmeters en het meten van de enkel/arm index
• Een praktijkgerichte workshop over verbandmiddelen bij ulcus cruris
• Huidzorg aan het onderbeen

Datum: 18 september 2018 - Locatie: De Kapel, Bilthoven - Prijs € 195,00

09:00 - 09:15 Ontvangst en inschrijving
 
09:15 - 10:00 Anatomie onderbeen door: Ron Legerstee, MSc wound healing & tissue repair en docent aan de Erasmus MC Zorgacademie en WCS Award winnaar 2017
10:00 - 11:00 Risicofactoren veneuze insufficiëntie ulcera door: Bob Knippenberg vaatchirurg, Haga Ziekenhuis
11:00 - 11:15 Koffiepauze  
11:15 - 12:00 Risicofactoren arteriële insufficiëntie ulcera
door: Bob Knippenberg vaatchirurg, Haga Ziekenhuis
12:00 - 12:45 Workshop 1 - Informatie, wijze van behandeling met wondverbanden  
12:45 - 13:30 Lunchpauze lunch inbegrepen in prijs
13:30 - 14:15 Welke soorten oedeem zijn er? door: Ellen Kuijper, Huid en oedeemtherapeut, hoofdredacteur Nederlands Tijdschrift Voor Huidzorg (NTVH)
14:15 - 15:00 Huidzorg behandeling en oedeembehandeling door: Ellen Kuijper, Huid en oedeemtherapeut, hoofdredacteur Nederlands Tijdschrift Voor Huidzorg (NTVH)
15:00 - 15:15 Pauze  
15:15 - 16:00 Bespreken diverse casuïstieken ulcus cruris door: Kasia Huisman wondzorg expert en dermatologie verpleegkundige bij BrabantZorg, auteur van het boek Casuïstieken wondzorg uit de praktijk en redacteur van het Nederlands Tijdschtift voor wondzorg (NTVW)
16:00 - 16:45 Workshop 2 - praktijkgericht zwachtelen met drukmeters en meten van de enkel/arm index  
16:45 - 17:00 Evaluatie en afsluiting  

Accreditatie wordt aangevraagd voor verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en huidtherapeuten en je krijgt een certificaat van deelname en een map met relevante informatie.

NTVW redactioneel

In een tijd waar feiten slechts meningen zijn geworden, wordt het moeilijk om kennis op te bouwen, om met elkaar te discussiëren. Het steeds groter wordend belang van de Social Media speelt daarbij ook een belangrijke rol. Het is dan ook lastig om aan eerlijke en betrouwbare informatie te komen. En dat geldt ook voor wondprofessionals in de zorg.
Vaktijdschriften als het Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg kunnen daarbij een belangrijke functie vervullen. Een vaktijdschrift als het NTVW geeft al meer dan tien jaar gecontroleerde informatie. Ieder artikel en iedere auteur wordt gecheckt en de redactie heeft geen enkel commercieel belang bij de informatie die wordt gegeven. Wij vinden dat onze doelgroep kwaliteit verdient en daarom willen wij ook kwaliteit leveren waarop onze lezers kunnen vertrouwen. En daar zullen we ook het komende jaar mee doorgaan.

Vindt u dat ook neem dan een abonnement op het NTVW en verzeker u in 2018 van goede en gecontroleerde informatie. Aanmelden


Jos Nonnekes, hoofdredacteur NTVW