AANMELDEN

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
AANMELDEN
Image is not available
Image is not available
AANMELDEN
Slider

Colleges eXtra 2018

Saffier communicatie organiseert al jarenlang verschillende soorten bijeenkomsten voor het Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg (NTVW) of het Nederlands Tijdschrift voor Huidzorg (NTVH).
Wij vinden dat een locatie moet voldoen aan alle moderne eisen zodat deelnemers zich op hun gemak voelen en het hen aan niets ontbreekt.
De locaties die wij daarvoor uitzoeken zijn dan ook zorgvuldig door ons geselecteerd en hebben naast de moderne mogelijkheden vaak ook een historische achtergrond.

Zo bijvoorbeeld hebben wij gekozen voor de Colleges eXtra De Observant in Amersfoort een Oud Klooster dat inmiddels verbouwd is tot een moderne zakelijk vergadercentrum maar waar je de sfeer van vroeger blijft ervaren. Zo is er nog steeds de binnenplaats of doen namen herinneren aan het Klooster van 1472. U voelt zich als deelnemer direct thuis en u vindt daarbij de rust om alle informatie tot u te nemen.

binneplaats
  

Historie De Observant
In 1472 kregen de Franciscanen of Minderbroeders het terrein waar nu De Observant staat. De naam van dit klooster komt van de Observantie, een 15de-eeuwse beweging van strenge hervormingsmaatregelen binnen de Franciscaner kloosters.

Veel kloosters hadden zich flink verrijkt en moreel verval moest worden gestopt. De Amersfoortse monniken leefden de kloosterregels strikt na. Het complex bevatte een kapel, een kloosterhof, een kloostergang, drie gebouwen en een moestuin.

Na de Reformatie in de 16de eeuw verdwenen de monniken. De kapel werd al snel gesloopt. De overige gebouwen kregen andere functies en werden daarom vaak verbouwd. Er kwamen bijvoorbeeld de Doelen (oefenterrein van de schutterij), een ruimte voor de stadsgeneesheer en een glasblazerij.

Ook hebben er enkele belangrijke gasten gelogeerd: prins Frederik Hendrik in 1640, tsaar Peter de Grote in 1716 en de Deense koningin Karoline Mathilde in 1766. In de 19de eeuw werd het complex achtereenvolgens een Artillerie- en Genieschool, een “Werkhuis ter wering van de bedelarij” en een kazerne. In 1970 zou De Observant worden gesloopt, maar in plaats daarvan is het in 1982 gerestaureerd. Sinds 2005 zit het Stadscafé in dit monumentale pand met een rijke historie.
     
Nationaal Wondzorgdebat 12 juni 2018

Saffier creatieve communicatie heeft heel bewust gekozen voor het Wondzorgdebat op 12 juni 2018 voor het mooie rustiek, romantisch en authentieke 17e eeuws landgoed, gelegen in de bosrijke omgeving van de Veluwe. Het landgoed van Kasteel De Vanenburg. Het landgoed wordt gekenmerkt door prachtige oude bomen, beekjes en lanen en is ca. 55 ha groot. Een verademing om daar eens op uw gemak door heen te lopen.

Het Nationaal Wondzorgdebat is een voorbeeld van het Engelse Lagerhuis debat en het langoed en locatie zorgt daarom voor een goede sfeer voor het Nationaal Wondzorgdebat.

Perfect voo de deelnemers die dan rustig en met passie kunnen debateren over de huidige situatie en toekomstige wondzorg.


 

Historie Vaenborch’
De eerste keer dat de naam ‘Vaenborch’ voorkomt is in kloosterarchieven uit 1389. In die tijd hadden het landgoed en het toenmalige kasteel met name een agrarische functie. Het kasteel werd bewoond en de landerijen bebouwd.

Agrarische en recreatieve functie
In de tweede helft van de 17e-eeuw kreeg het kasteel meer en meer een recreatieve functie. De agrarische functie bleef echter deels in stand. In 1868 werd Kasteel De Vanenburg nagenoeg opnieuw gebouwd op verzoek van de toenmalige bewoners.

Bewogen periode
De afgelopen eeuw is voor Kasteel De Vanenburg uiterst bewogen geweest. Het kasteel was in gebruik als vakantiekolonie en als opleidingsschool Bescherming Burgerbevolking van de overheid. Door verval en moderniseringen dreigde het complex zelfs verloren te gaan.

Hotel, restaurant en congrescentrum
In 1996 werd een begin gemaakt om Kasteel De Vanenburg terug te brengen in haar oorspronkelijke staat. Het is volledig gerenoveerd en alle moderne voorzieningen zijn aangebracht. Tegenwoordig is Kasteel De Vanenburg een sfeervol hotel, restaurant en congrescentrum waar jaarlijks vele mensen inspiratie opdoen, netwerken, vergaderingen bijwonen en genieten van culinaire hoogstandjes.