AANMELDEN

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
AANMELDEN
Image is not available
Image is not available
AANMELDEN
Slider

Colleges eXtra 2018

Saffier communicatie organiseert al jarenlang verschillende soorten bijeenkomsten voor het Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg (NTVW) of het Nederlands Tijdschrift voor Huidzorg (NTVH).
Wij vinden dat een locatie moet voldoen aan alle moderne eisen zodat deelnemers zich op hun gemak voelen en het hen aan niets ontbreekt.
De locaties die wij daarvoor uitzoeken zijn dan ook zorgvuldig door ons geselecteerd en hebben naast de moderne mogelijkheden vaak ook een historische achtergrond.

dekapel

Zo bijvoorbeeld hebben wij gekozen voor het Colleges eXtra, De Kapel. Ooit was het een middelpunt van het sanatorium Berg en Bosch. En ook vandaag is het weer een middelpunt, maar dan voor liefhebbers van een hapje of een drankje op niveau. Op dit terrein zijn meerdere medische instellingen en bedrijven gevestigd. Een inspirerenden locatie die past bij het College Ulcus Cruris eXtra. De Kapel ligt midden in de bossen van Bilthoven  goed bereikbaar en kan men uitstekend parkeren
   De Kapel heeft meer dan 80 jaar historie. Het gebouw was begin jaren dertig een prominent onderdeel van het toenmalige sanatorium Berg en Bosch. Hier verpleegden de zusters Dominicanessen zieken die aan tuberculose leden.

De schitterende architectuur, verfraaid met veel kunstwerken en gebrandschilderde ramen, is al die tijd ongemoeid gebleven. Na restauratie heeft De Kapel weer zijn oude glorie terug. Architecten roemen De Kapel als typerend voorbeeld van de Delftse school. En u zult De Kapel vooral roemen als sfeervol trefpunt in Berg en Bosch.
     
Nationaal Wondzorgdebat 12 juni 2018

Saffier creatieve communicatie heeft heel bewust gekozen voor het Wondzorgdebat op 12 juni 2018 voor het mooie rustiek, romantisch en authentieke 17e eeuws landgoed, gelegen in de bosrijke omgeving van de Veluwe. Het landgoed van Kasteel De Vanenburg. Het landgoed wordt gekenmerkt door prachtige oude bomen, beekjes en lanen en is ca. 55 ha groot. Een verademing om daar eens op uw gemak door heen te lopen.

Het Nationaal Wondzorgdebat is een voorbeeld van het Engelse Lagerhuis debat en het langoed en locatie zorgt daarom voor een goede sfeer voor het Nationaal Wondzorgdebat.

Perfect voo de deelnemers die dan rustig en met passie kunnen debateren over de huidige situatie en toekomstige wondzorg.


 

Historie Vaenborch’
De eerste keer dat de naam ‘Vaenborch’ voorkomt is in kloosterarchieven uit 1389. In die tijd hadden het landgoed en het toenmalige kasteel met name een agrarische functie. Het kasteel werd bewoond en de landerijen bebouwd.

Agrarische en recreatieve functie
In de tweede helft van de 17e-eeuw kreeg het kasteel meer en meer een recreatieve functie. De agrarische functie bleef echter deels in stand. In 1868 werd Kasteel De Vanenburg nagenoeg opnieuw gebouwd op verzoek van de toenmalige bewoners.

Bewogen periode
De afgelopen eeuw is voor Kasteel De Vanenburg uiterst bewogen geweest. Het kasteel was in gebruik als vakantiekolonie en als opleidingsschool Bescherming Burgerbevolking van de overheid. Door verval en moderniseringen dreigde het complex zelfs verloren te gaan.

Hotel, restaurant en congrescentrum
In 1996 werd een begin gemaakt om Kasteel De Vanenburg terug te brengen in haar oorspronkelijke staat. Het is volledig gerenoveerd en alle moderne voorzieningen zijn aangebracht. Tegenwoordig is Kasteel De Vanenburg een sfeervol hotel, restaurant en congrescentrum waar jaarlijks vele mensen inspiratie opdoen, netwerken, vergaderingen bijwonen en genieten van culinaire hoogstandjes.