AANMELDEN

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
AANMELDEN
Image is not available
Image is not available
AANMELDEN
Slider

Colleges eXtra 2018

Saffier communicatie organiseert al jarenlang verschillende soorten bijeenkomsten voor het Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg (NTVW) of het Nederlands Tijdschrift voor Huidzorg (NTVH).
Wij vinden dat een locatie moet voldoen aan alle moderne eisen zodat deelnemers zich op hun gemak voelen en het hen aan niets ontbreekt.
De locaties die wij daarvoor uitzoeken zijn dan ook zorgvuldig door ons geselecteerd en hebben naast de moderne mogelijkheden vaak ook een historische achtergrond.

dekapel

Zo bijvoorbeeld hebben wij gekozen voor het Colleges eXtra, De Kapel. Ooit was het een middelpunt van het sanatorium Berg en Bosch. En ook vandaag is het weer een middelpunt, maar dan voor liefhebbers van een hapje of een drankje op niveau. Op dit terrein zijn meerdere medische instellingen en bedrijven gevestigd. Een inspirerenden locatie die past bij het College Ulcus Cruris eXtra. De Kapel ligt midden in de bossen van Bilthoven  goed bereikbaar en kan men uitstekend parkeren
   De Kapel heeft meer dan 80 jaar historie. Het gebouw was begin jaren dertig een prominent onderdeel van het toenmalige sanatorium Berg en Bosch. Hier verpleegden de zusters Dominicanessen zieken die aan tuberculose leden.

De schitterende architectuur, verfraaid met veel kunstwerken en gebrandschilderde ramen, is al die tijd ongemoeid gebleven. Na restauratie heeft De Kapel weer zijn oude glorie terug. Architecten roemen De Kapel als typerend voorbeeld van de Delftse school. En u zult De Kapel vooral roemen als sfeervol trefpunt in Berg en Bosch.
     
Nationaal Wondzorgdebat 12 juni 2018

Saffier creatieve communicatie heeft heel bewust gekozen voor het Wondzorgdebat op 12 juni 2018 voor het mooie rustiek, romantisch en authentieke 17e eeuws landgoed, gelegen in de bosrijke omgeving van de Veluwe. Het landgoed van Kasteel De Vanenburg. Het landgoed wordt gekenmerkt door prachtige oude bomen, beekjes en lanen en is ca. 55 ha groot. Een verademing om daar eens op uw gemak door heen te lopen.

Het Nationaal Wondzorgdebat is een voorbeeld van het Engelse Lagerhuis debat en het langoed en locatie zorgt daarom voor een goede sfeer voor het Nationaal Wondzorgdebat.

Perfect voo de deelnemers die dan rustig en met passie kunnen debateren over de huidige situatie en toekomstige wondzorg.


 

Historie Vaenborch’
De eerste keer dat de naam ‘Vaenborch’ voorkomt is in kloosterarchieven uit 1389. In die tijd hadden het landgoed en het toenmalige kasteel met name een agrarische functie. Het kasteel werd bewoond en de landerijen bebouwd.

Agrarische en recreatieve functie
In de tweede helft van de 17e-eeuw kreeg het kasteel meer en meer een recreatieve functie. De agrarische functie bleef echter deels in stand. In 1868 werd Kasteel De Vanenburg nagenoeg opnieuw gebouwd op verzoek van de toenmalige bewoners.

Bewogen periode
De afgelopen eeuw is voor Kasteel De Vanenburg uiterst bewogen geweest. Het kasteel was in gebruik als vakantiekolonie en als opleidingsschool Bescherming Burgerbevolking van de overheid. Door verval en moderniseringen dreigde het complex zelfs verloren te gaan.

Hotel, restaurant en congrescentrum
In 1996 werd een begin gemaakt om Kasteel De Vanenburg terug te brengen in haar oorspronkelijke staat. Het is volledig gerenoveerd en alle moderne voorzieningen zijn aangebracht. Tegenwoordig is Kasteel De Vanenburg een sfeervol hotel, restaurant en congrescentrum waar jaarlijks vele mensen inspiratie opdoen, netwerken, vergaderingen bijwonen en genieten van culinaire hoogstandjes.

eXtra logo ulcus cruriseXtra logo ulcus cruris 18 septCOLLEGE ULCUS CRURIS EXTRA
Het begint soms met een gewoon klein wondje waar vaak geen aandacht aan wordt besteed. Maar al snel wordt de wond steeds groter en groeit het uit tot een gecompliceerde wond.  We hebben het hier over een Ulcus Cruris een open plek op het been. Een ernstige plek, soms geel, bruin of zelfs zwart beslag. Patiënten hebben daar veel last van en kunnen daardoor niet goed functioneren. Daarnaast worstelen deze mensen vaak met hun gezondheid waardoor de wond nog moeilijker sluit.

Ulcus Cruris is gelukkig niet altijd pijnlijk maar wordt wel gekenmerkt door sterke en onaangename geur. Oorzaak van deze Ulcus Cruris is over het algemeen een slechte bloedsomloop. Wanneer de toevoer van de bloedvaatjes stopt krijgt de huid onvoldoende bloed en sterft dan af. Hierdoor ontstaat dan een wond.

Bij veneuze insufficiëntie kunnen de venen het bloed naar het hart niet meer voldoende transporteren. Hierdoor ontstaat reflux. Dat is het terugvloeien van het bloed. Je ziet dat door de huid het bloed niet goed meer stroomt en een verhoogde druk in het onderbeen ontstaat en ook daardoor kan een wond ontstaan. Je kunt constateren dat deze patiënten ook last hebben van oedeem. Aan beide aspecten wordt aandacht gegeven in dit College Ulcus Curis eXtra.

Maximaal aantal deelnemers 25 personen.
Datum: 8 maart 2018 en 18 september 2018  - Plaats: De Observant te Amersfoort
Aanmelden voor 6 maart KLIK HIER. Aanmelden voor 18 september KLIK HIER


Inhoud

• Wetenschappelijke benadering van het onderbeen
• Medische en overige oorzaken van het ontstaan van een ulcus cruris
• Risicofactoren, oorzaken en uitleg veneuze insufficiëntie
• Risicofactoren, oorzaken en uitleg arteriële insufficiëntie
• Het bespreken van verschillende soorten oedeem
• Een praktijkgerichte workshop zwachtelen waarbij verschillende compressiesystemen worden behandeld en nieuwe methodes van klittenbandbandages. Daarbij wordt gebruik gemaakt van drukmeters en het meten van de enkel/arm index
• Een praktijkgerichte workshop over verbandmiddelen bij ulcus cruris
• Huidzorg aan het onderbeen