Het Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals 2017

wondcongresOp donderdag 12 oktober 2017 wordt voor de 11e keer het Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals gehouden.

Omschrijving thema:
In 2017 is gekozen voor het thema: GOEDE WONDZORG wat is dat?

Over goede wondzorg valt natuurlijk heel veel te zeggen. Iedereen beleeft dit anders. Zorgverzekeraars geven duidelijke andere eigenschappen aan goede wondzorg als wondbehandelaars. Bij zorgverzekeraars speelt bijvoorbeeld het kostenaspect een grote rol. Bij wondbehandelaars gaat meestal de voorkeur uit naar de patiënt.

We hebben het dan nog niet over de invulling van wondzorg of -behandeling zelf. Er zijn verschillende methodes, invalshoeken om een wond te behandelen en te genezen, echt eenduidigheid is er niet. Moet wondzorg alleen plaats vinden via wond expertise centra en wat is de rol voor thuiszorg en buurtzorg of een zelfstandig wondverpleegkundige. Wie heeft de regie over wondzorg en wie krijgt het en wie heeft er niet recht op. Daarbij speelt ook mee dat iedere patiënt anders is. Wondzorg is dus vaak maatwerk en wordt steeds meer bepaalt door andere zoals overheid, zorgverzekeraars of wondplatform.

Dan hebben we nog niet eens over de protocollen en de richtlijnen die een belangrijke rol spelen net zoals de wondmanagement methoden. Daarnaast speelt het aspect evidence based. Is evidence based altijd nodig of is dat overdreven in wondzorg. Erkenning van opleiding, Erkenning van titel, Erkenning verantwoordelijkheden, alles speelt een belangrijk rol bij goede wondzorg.

Kortom iedereen heeft een mening, maar toch wordt altijd weer gezegd dat er goede wondzorg moet komen.

Wij willen graag op weg naar het congres in 2017 ook graag jullie mening horen. Er zal veel aandacht in 2017 worden besteed in het Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg door verzekeraars, wondexpertise centra, specialisten, wondbehandelaars.

We gaan opnieuw op zoek naar goede voordrachten en laten natuurlijk weer een zorgverzekeraar aan het woord. Dit keer wordt het CZ.

We durven rustig te stellen het wordt weer een interessante dag 12 oktober 2017 in het CineMec Theater. Zet het in je agenda, zorg dat je er bij bent. Ben je nog niet zover houd je dan op de hoogte op de site www.congreswondzorg.nl. Ook daar kun je aanmelden.


evenement eigenschappen

Startdatum 12-10-2017 9:00 am
Einddatum 12-10-2017 17:00 pm
Registration Start Date 25-11-2016
Sluitingsdatum 12-10-2017
Prijs per persoon €145.00
Locatie
CineMec Theater
Laan der Verenigde Naties 150 Ede, Gelderland 6716 JE Netherlands
CineMec Theater
Wij accepteren geen inschrijvingen meer
€145.00 192
Deel dit evenement