banne boek kasia

In 2014 is Kasia Huisman wondzorg expert en dermatologie verpleegkundige bij BrabantZorg gestart bij het NTVW, met haar maandelijkse publicaties casuïstieken gecompliceerde wonden. Als wondexpert wordt zij dagelijks geconfronteerd met gecompliceerde wonden waarbij onderliggend lijden en psychologsiche aspecten een grote rol spelen.

Nu zijn al haar casuïstieken van 2014 - 2015  en 2016 samengebracht in een handzaam boek van 124 pagina's.
De opzet van de deze causïstieken is dat collega's met elkaar kennis en kunde kunnen uitwisselen en dat dit kan leiden tot snellere genezing van deze vaak ernstige wonden.

Privacy
Wegens privacy worden de casuïstieken alleen volledig in het het vakblad voor wondprofessionals in het NTVW gepubliceerd en niet op het internet. Foto's en teksten mogen dus ook niet worden overgenomen of gepubliceerd zonder dat de auteur en uitgever daar toestemming voor heeft gegeven.

Kosten
Let op: De prijs per boek is € 35,00 + 4,15 voor verzending. Totaal dus €38,50. Het boek wordt verzonden zodra het bedrag is bijgeschreven op onze bankrekening. Voor Belgie moet u rekening houden met € 10,00 verzendkosten. Dus kost het boek € 45,00.

Heeft u voor ingeschreven krijgt u een korting van € 10,00 op het boek. Degene die voor hebben ingeschreven krijgen na 5 mei bericht via de email dat zij zich definitief kunnen inschrijven

Wilt u zich abonneren op het Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg ga dan naar onze site www.ntvw.nl. Wilt u alle casuïstieken in het klein/kort bekijken ga dan naar onze database.

Startdatum 29-04-2018
Einddatum 29-12-2019
Registratie Startdatum 29-04-2018
Sluitingsdatum 29-12-2019
Prijs per persoon €38.50

Play
previous arrow
next arrow
Slider


Op dit congres: De praktijk en de Kwaliteitsstandaard

wondverzorgingDe laatste jaren staat de wondzorg volop in de belangstelling bij overheid, medisch specialisten en zorgverzekeraars. Rapporten en visies over een betere wondzorg zijn aan de orde van de dag, maar wat is daarin de rol van de wondprofessional in de praktijk?
Op initiatief van het NZi en het Wondplatform is een Kwaliteitsstandaard ontwikkeld die onlangs is gepresenteerd. Het document schetst een kader voor de organisatie van wondzorg.

Wondzorgcongres
Op dit Nationaal Multidisciplinair Congres voor Wondprofessionals kijken we zoals altijd naar de praktijk. Want wat er ook op papier staat, in de praktijk is waar het gebeurt. Of niet. De actuele praktijk heeft nu een document, een kader waarbinnen we aan de slag kunnen met al onze expertise in wondzorg.

Dit congres biedt u de kans om de Kwaliteitsstandaard te toetsen aan de dagelijkse PRAKTIJK van werken. Met sprekers uit verschillende disciplines in de praktijk, met veel inhoudelijke en multidisciplinaire ervaring kijken we naar de mogelijkheden die de kwaliteitsstandaard ons biedt om de kwaliteit van onze wondzorg verder te verbeteren.

Kwaliteitsstandaard en praktijk
Met de Kwaliteitsstandaard als basis krijgt u voordrachten die inzicht geven in de toepasbaarheid van de gestelde kaders binnen uw praktijk. Precies ons thema: Wondzorg ‘Waar sta ik’.
Het is nu aan jullie, de wondprofessionals 1e en 2e lijn om hier bij te zijn. De interactieve formule geeft alle deelnemers de gelegenheid om actief met elkaar en de sprekers in gesprek te gaan, kennis te delen en vragen te stellen. Om met handvatten voor voortgang weer huiswaarts te gaan.

Dit congres is ingericht om samen de volgende stap te zetten, daarbij hoort voorbereiding en ondersteuning, zowel voor het congres maar ook op het congres. Vandaar dat je op www.congreswondzorg .nl heel veel informatie kunt vinden over de kwaliteitstandaard en vele voorbeelden van praktijken waar wordt gewerkt aan een betere organisatie van wondzorg.

Graag zien we jullie op 11 oktober op het 12e Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals. Wil je nu direct aanmelden dan kan dat hieronder.

Startdatum 11-10-2018 9:00 am
Einddatum 11-10-2018
Registratie Startdatum 01-01-2018
Sluitingsdatum 08-10-2018
Prijs per persoon €145.00

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Ervaar dit en maak het mee!

Moderne wondzorg misleidend of leidend?

In totaal zijn er 12 debatten/stellingen onderverdeeld in 3 groepen waarbij de wondprofessionals een grote rol spelen. Twee vaste teams van 5 personen debatteren over de stellingen in het programma, steeds aangevuld door 10  belangstellenden die uit de zaal komen om over een specifiek onderwerp mee te discussiëren.

Eindelijk kunt u direct uw mening geven over hete hangijzers in wondzorg.

De veranderingen in de wondzorg zijn de laatste jaren sterker toegenomen. Talrijke publicaties zijn onlangs weer verschenen, die de wondzorg verder onder druk zetten en misschien zelfs verlammen. Onlangs is opnieuw weer een publicatie van het Ge-Bu over foamverband verschenen dat lijdt tot hevige discussies. Moderne wondverband staat steeds meer ter discussie. Moeten we weer terug naar het oude gaasje? Wie bepaalt dit en wat vindt de patiënt daarvan en is dat terecht. Ge-Bu is van mening dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar wondverbanden en er meer bewijs moet komen dat wondverbanden echt werken. Maar is dat mogelijk? En wie betaalt dat? Is dat nodig voor een eenvoudig hulpmiddel waar misschien comfort voor de patiënt het belangrijkste is.

Ook zijn er nog steeds hardnekkige situaties die maar niet willen veranderen, zoals erkende opleiding of erkende titel door de overheid. Het blijft onduidelijk wie eigenlijk wondzorg mag en moet doen. Ook hier blijven de discussies over doorgaan en daar zal vast weer een discussiepunt van worden opgenomen.

Evidence staat ter discussie. De driehoek (piramide) moet worden vervangen en er moet meer overig bewijs komen. Uit de recente publicaties blijven onderzoekers vasthouden dat RCT’s en Meta Analyses zaligmakend zijn en dat Cochrane daar de basis van is.  Wordt het niet tijd dat de wondprofessionals daar iets over te zeggen krijgen?  Een groot gedeelte van de wondprofessionals hebben de kwaliteitsstandaard nog steeds niet gelezen. Oneigenlijke discussies zijn hiervan het gevolg. Wat de bedoeling is van het debat is dat we naar elkaars meningen luisteren en met elkaar van gedachten wisselen over wondzorg.  En zo zijn er natuurlijk nog veel meer onderwerpen die aandacht verdienen.
Wij kunnen ons voorstellen dat uzelf ook een discussiepunt wilt inbrengen. We staan er altijd voor open en stuur uw onderwerp naar info@ntvw.nl.

Het 2e Nationaal wondzorgdebat onder leiding van Ron Legerstee, MSc Wound Healing & Tissue Repair
14 juni 2019 - 13.00 – 17.00 uur
Locatie: Kasteel De Vanenburg, Putten

Toegangsprijs: € 145,00 excl. BTW en inclusief hapjes en drinken


Let verder op de groepskortingen die hieronder worden vermeld.


 

51119320 2476678752405032 8078211289043697664 o 1

Startdatum 14-06-2019
Einddatum 14-06-2019
Registratie Startdatum 17-12-2018
Sluitingsdatum 14-06-2019
Prijs per persoon €145.00
Locatie Kasteel De Vanenburg

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals 2019

Het 13e Nationaal multidisiciplinair congres voor wondprofessionals

We krijgen steeds meer inzicht in de behandeling van wonden, in wat er aan een wond ten grondslag kan liggen en hoe we daarmee om moeten gaan. In preventie, behandeling en nazorg. In voorlichting, begeleiding en in samenwerking met alle betrokken specialismen. Het eerste wondcentrum in Nederland dat deze multidisciplinaire benadering ook fysiek tot uiting bracht, wondcentrum Leiderdorp, liet al zien dat de multidisciplinaire benadering het uitgangspunt moet zijn voor goede en steeds betere wondzorg.
Deze multidisciplinaire structuur staat ook altijd aan de basis van het jaarlijkse Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals. Dat dit niet altijd gemakkelijk is weten wij als organisatie, maar krijgen wij ook regelmatig terug uit onze evaluaties en uit het veld waar onze redactie zich dagelijks begeeft.

Hoe vinden we op het juiste moment in het proces de juiste behandelaar om naar door te verwijzen, om mee samen te werken, of om advies te vragen. Dat zijn vragen die veel behandelaars in de eerste lijn hebben, maar ook in de tweede lijn is het soms puzzelen om de aansluiting naar de eerste lijn weer te maken, voor een goede opvolging, nazorg of onderhoudsbehandeling.

Tijdens het Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals 2019 bieden we u verdieping op behandelniveau. Het programma geeft u op unieke wijze inzicht in complexe wondbehandeling en de rol van de vele disciplines die hierbij een taak kunnen vervullen. Het programma is interactief, alle deelnemers hebben een rol in het verloop van de presentaties. Met elkaar leren we keuzes te maken en op basis van de gevolgen van die keuzes te handelen.Startdatum 10-10-2019 9:00 am
Einddatum 10-10-2019 17:00 pm
Registratie Startdatum 07-11-2018
Sluitingsdatum 07-10-2019
Prijs per persoon €160.00
Locatie Pathé Theater

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Wondzorgdebat aankondiging 2020 basis 2 voor GIF 5

Startdatum 05-06-2020 13:00 pm
Einddatum 05-06-2020 17:00 pm
Registratie Startdatum 22-07-2019
Sluitingsdatum 05-06-2020
Van €145.00
Voor €95.00 (Tot 31-03-2020 12:55)
Locatie Kasteel De Vanenburg