wondverzorging.nl

banner wondverzorging

previous arrow
next arrow
Slider


LANDGOED SALENTEIN
Een landgoed met een rijke historie
Putterstraatweg 5 – 9, 3862 RA Nijkerk

Het Landgoed Salentein is bij uitstek een uitstekende locatie voor de Masterclass Diabetic Foot, in de speciaal daarvoor fraai ingerichte Cllia Lounge (zie foto) op het Landgoed. Tijdens deze exclusieve masterclass maken genodigden kennis met de expertise van de drie professoren, deelt u in de kennis die beide vakgenoten ontwikkelen en spreekt u met collega’s binnen het werkveld die zich net als u inzetten om de zorg rond de diabetische voet te verbeteren.

Historie
De geschiedenis van Landgoed de Salentein voert terug naar de 16e eeuw wanneer de ‘Heren van Groot Vaneveld’ een uit leem opgetrokken, bescheiden boerderij, uitbouwen tot een aanzienlijke hofstede. Dit vormt de aanzet voor vier eeuwen aan verdere uitbreidingen en verfraaiingen van het pand, dat vanaf dat moment door de gegoede adel bewoond wordt. Er worden landerijen aan toegevoegd, bos aangeplant en de voorgevel van het huis wordt verrijkt met torens en kantelen.

In 1965 wordt het pand verkocht en verbouwd tot kindertehuis. Deze nieuwe bestemming doet het huis geen goed en binnen vijftien jaar is het ooit zo trotse Huis de Salentein volledig uitgewoond en verwaarloosd.
Gelukkig wordt ‘de Salentein’ voor verder verval behoed. Het Landgoed wordt aangekocht om als hoofdkantoor te gaan fungeren voor Pon Holdings. Na een minutieuze restauratie komt de oude grandeur opnieuw tot zijn recht en ademt de rijke historie weer toekomstverwachting.

Pon Holdings groeit hier in bijna 30 jaar tijd uit tot een speler van wereldformaat. Eind 2009 verhuist de onderneming naar Almere en krijgt ‘de Salentein’, na een grondige renovatie, de huidige bestemming: een karaktervolle vergader- en evenementenlocatie.