Masterclass Diabetic Foot (chirurgen)

Masterclass Diabetic Foot (chirurgen)

Welkom bij de inschrijving Masterclass Diabetic Foot (chirurgen)

Inschrijven voor deze Masterclass is alleen mogelijk op uitnodiging van de organisatie

UniversiteitPNGLet op: Inschrijven voor deze Masterclass is alleen als u bent uitgenodigd door de organisatie en via het INSCHRIJFFORMULIER. Voor meer informatie: info@houseofwounds.nl

Als genodigde mag u één introducee meenemen, die werkzaam is in uw organisatie.
Ook van uw introducee hebben wij een aanmelding nodig via het INSCHRIJFFORMULIER.
I
n het veld 'Opmerking' dient de introducee op te geven door wie hij/zij is uitgenodigd.


MASTERCLASS DIABETIC FOOT

De diabetische voetzorg aan de Georgetown University in Washington DC, bekend van het jaarlijkse Diabetic Limb Salvage congres in Washington DC, behoort tot de absolute wereldtop in het vakgebied. Professoren Chris Attinger en John Steinberg zijn de grondleggers van de hoge standaard van behandeling en wetenschappelijk onderzoek. Ze zijn een bron van inspiratie voor veel vakgenoten in de Verenigde Staten en ver daar buiten.
Professor Werner Lang leidt de vaatkliniek in Erlangen. Hij heeft zich toegelegd op onderzoek op het gebied van de microcirculatie. Zijn streven is om de opgedane kennis en innovaties van de microcirculatie klinisch toegankelijk te maken zodat we bijvoorbeeld tijdens interventies een beter inzicht hebben in veranderingen van de microcirculatie.

Met presentatie vanIn de klinieken in Georgetown en Erlangen komen regelmatig hoogstaande wetenschappelijke publicaties tot stand en worden nieuwe ontwikkelingen geïntroduceerd. Een voorbeeld hiervan is de angiosoomtheorie. Met deze theorie probeert men de effecten van revascularisatie op de voet te voorspellen, en de genezing van voeten te optimaliseren.
De behandelfilosofie van Georgetown is gericht op vroegtijdig behandelen van weke delen infecties, revascularisatie van het onderbeen en het corrigeren van biomechanische afwijkingen in de voet. Het doel is om schade aan de voet te beperken door agressieve chirurgische behandelingen. In 2e instantie is er ook plaats voor innovatieve reconstructieve benaderingen zoals vrije lappen voor weefseldefecten in de voet en standscorrecties van het voetskelet. Ook op het gebied van amputatiechirurgie kunnen Chris en John veel ervaring en kennis met ons delen.

Tijdens deze exclusieve masterclass maakt u kennis met de expertise van de drie professoren, deelt u in de kennis die beide vakgenoten ontwikkelen en spreekt u met collega’s binnen het werkveld die zich net als u inzetten om de zorg rond de diabetische voet te verbeteren.

foto 1PNGJacques Oskam, vaatchirurg van het Isala Zwolle in gesprek met Professor Chris Attinger foto2PNGDemonstratie woundworks

foto3PNGJacques Oskam, vaatchirurg van het Isala in Zwolle en Kok van der Meij in gesprek met prof. Attinger

Evenement Eigenschappen

Startdatum 02-03-2020 17:00 pm
Einddatum 02-03-2020 20:45 pm
Registratie Startdatum 09-12-2019
Sluitingsdatum 28-02-2020
Locatie het Landgoed De Salentein